Исламдағы қара зире майы: бұл өнімнің пайдасы туралы не айтылады?
Исламда қара зире майы бұрыннан белгілі, Мұхаммед пайғамбар табиғи өнім жайлы өз хадистерінде сипаттаған және оны қолданудың көптеген рецепттерін берген, осылайша өнім өз танымалдығын алған. Қара зиренің отаны – Таяу Шығыс, сондықтан мұсылмандар оның емдік қасиеттері туралы бірінші болып білгені таңқаларлық емес. Мұхаммед пайғамбардың заманынан бері және 3000 жылдан астам уақыт бойы қара зире майы медицинада, аспаздықта және косметологияда қолданылып келеді, өнімді пайдалану тәжірибесімен бүкіл әлем тұрғындарымен бөлісіп келеді.
Исламдағы қара зире майы
Мұхаммед пайғамбар былай деген: «қара зире майы ас-саамнан басқа кез-келген ауруды емдейді». «Ас-саам» сөзі ежелгі уақытта өлімді білдіретін. Зире майының мұндай жоғары құндылығы зире рецептері берілген хадистер жиынтығымен расталды. Осылайша, біздің уақытқа дейін жеткен ұсыныстармен таныстырамыз.
Жөтелге арналған Рецепт
Жөтел ұстамасын жеңілдету үшін қара зире майы мен зәйтүн 1:1 араластырып, кеудеңізді жақсылап ысқылау ұсынылады. Сондай-ақ, тілдің астына аздап зире майын салып ұстауға болады (рецепт тек ересек науқастарға арналған).
- Автордың кеңесі: зәйтүн майын кез-келген басқа өсімдік аналогымен алмастыруға болады деп ойлаймыз, ал алынған қоспаны кеудені ысқыламас бұрын жылыту керек.
Босану кезіндегі ауырсынуға арналған ежелгі мұсылман рецепті
Қара зире қыздырылған балмен араластырылып, ішіледі. Көне дерек көздерінде, қайсысы қолданылғаны, май ма немесе өсімдіктердің тұқымы ма екені жазылмаған, бірақ босану кезіндегі үздіксіз ауруларды жеңілдету үшін таптырмас құрал деп ұсынған.
Буындар мен бұлшықеттердің ауыруы
Ауыратын жерлерге қыздырылған қара зире майын жағыңыз. Жақпа майды массажбен бірге үйлестіруге болады және одан кейін жылы орамамен орау қажет. Ішке қабылдау үшін түнгі ұйқы алдында 1 шай қасықты балмен араластырып ішіңіз.
Бас айналудан
Бетіңіздің астындағы аймаққа және мойынның артқы жағына майды жағыңыз. Өнімді ішке қабылдау үшін таңертең және кешке 1 шай қасықтан алыңыз.
Бас ауруынан
Зире, анис және қалампыр тұқымдарын тең мөлшерде араластырыңыз. Аздаған қоспаны жұмсарып жұтуға келгенге дейін аузыңызда ұстаңыз және ішке қабылданыз. Мұны тамақтанар алдында жасаңыз және сумен ішпеңіз!
Егер бас жиі ауырса, қара зире майын күніне 2-3 рет шай қасықтан қабылдаңыз.
Асқазан жарасы кезінде
2 ай бойы күніңізді келесідей бастаңыз: 10 тамшы зире майын бір кесе балмен араластырып, аш қарынға сүтпен ішіңіз.
Қатерлі ісік кезінде
Сәбіз шырынына 1 шай қасық өнімді қосып 3 ай бойы ішіңіз. Шырын балғын болуы керек, ал май қосқаннан кейін қоспаны жақсылап шайқау керек. Аурудың сыртқы көріністері болса, оларды үнемі маймен жағып отыру керек.
Тері проблемалары үшін
Зире мен зәйтүн өнімін араластырыңыз, содан кейін зардап шеккен аймақтарды майлаңыз. Ішке қабылдау үшін күніне екі рет 1,5 шай зире тұнбасы қабылданады.
- Ежелгі мұсылмандар қымбат зире майын сатып ала алмады, ол өте қымбат өнім болды. Сондықтан, емдеу үшін өсімдік тұқымдары жиі пайдаланылған және компоненттерді өздігінен араластырған – Чернушка және зәйтүн майы.
Біз Пайғамбардың хадистерінен қазіргі уақытқа жеткен ежелгі мұсылман рецептерін ұсындық. Олардың барлығы зерттелді және жетілдірілді, ал чернушканың (калинджидің) пайдасы заманауи ғылыммен бірнеше рет дәлелденді.
Әрине, өсімдіктің жемістері мен тамырлары тәуелсіз дәрі ретінде пайдаланылмайды, бірақ көмекші және профилактикалық зат ретінде өте танымал. Исламдық түсінікке сай, қара зире майы көптеген жағдайларда қажет, әсіресе егер сіз Ораза ұстасаңыз және ас қорыту жүйесінде қандай да бір ыңғайсыздық немесе жайсыздық сезінсеңіз.
Бұл өсімдік тамырының пайдасы неде?
Калинджи мен оның тұқымдарының пайдасы туралы көп айтылып, жазылды. Біздің https://tmin.alhadaya.kz/ сайтында Alhadaya қара зере майын ішке қабылдауға және сақтауға ыңғайлы капсулаларда тапсырыс беріп, сатып алуға болады. Капсулалар жақсы оралған, препаратты қабылдау уақытын өткізіп алмау үшін оларды өзіңізбен бірге оңай алып жүруге болады. Өнімнің шикізаты – бұл өсімдіктің барлық құнды компоненттері бар ортаазиялық өсімдік сорттары: микро-макро элементтер, дәрумендер мен минералдар, полиқанықпаған май қышқылдары, каротиноидтар және басқа заттар. Alhadaya қара зире майы суық сығу әдісімен дайындалады, өйткені бұл технология өсімдіктің емдік қасиеттерін толығымен сақтауға мүмкіндік береді.
Alhadaya компаниясы өз клиенттеріне препаратты тек Алматы мен Нұрсұлтан қалаларында ғана емес, сондай-ақ Қазақстанның басқа да өңірлеріне тегін жеткізуді ұсынады. Альхадая 11 елмен ынтымақтасады, бұл өнімнің сапасын растайды. Біз емдеу курсының жеке ұзақтығын және мөлшерін есептеуге көмектесеміз және алғашқы сатып алуға жақсы жеңілдік ұсынамыз.
Онлайн режимде, телефон арқылы немесе жеке кеңес беру барысында сіз пайдасы мол капсулаларды қолдану туралы кез келген ақпаратты аласыз, ол туралы біздің мамандар барлығын біледі.
Чернушка тұқымын ғана емес, өсімдік тамырларын да қолдану қызықты. Мұсылман елдерінде майлы және шырынды тамырлар ежелден тамақ дайындауда және күнделікті өмірде қолданылады.
Nigella өсімдігінің тамыры масалар мен жыландарды керемет түрде қорқытады, пайдалану үшін тамыр кептіріліп, отқа қойылып, фумигацияланады. Кейінірек киім мен аң терісіне құрғақ тамырлар салына бастады – өсімдік оларды күйе көбелектерден сенімді қорғады.
Аспаздық салада тамыр көкөністерді тұздау үшін пайдаланылды, қамыр мен сусындарға құрғақ тамыр ұнтағы қосылды.
Тамырдан алынған ұнтақ, тері мен шашқа арналған косметиканы, ванналық емдеу шараларын жасау үшін пайдаланылды. Зирені Исламда қолдану жан-жақты болды, ежелгі мұсылмандар өз тәжірибелерін сақтап, көбейтті, оны заманауи ғылыми зерттеулер қолдады және болашақ ұрпаққа берді.